Pittsburgh Corning Europe nv, 8 april 2014

Pittsburgh Corning Europe NV is een Belgisch bedrijf dat cellenglas voor isolatie produceert. Het is een dochterbedrijf van het Amerikaanse Pittsburgh Corning Corporation en werd opgericht in 1964 door pittsburgh Corning Corporation.  Het hoofdkantoor bevindt zich te Tessenderlo, Albertkade 1.

Tijdens het jaar 2013 organiseerden zij verschillende sponsoractiviteiten ten voordele van orgaantransplantaties bij kinderen. Op 8 april brachten zij een bezoek aan het kinderziekenhuis.  Zij werden ontvangen door Erika Geens en kregen een kleine rondleiding, gevolgd met een ontvangst door de artsen van de dienst Kindernefrologie en Orgaantransplantatie Kinderen.  Professor Levtchenko, diet het Fonds Kind en Orgaantransplantatie heeft opgericht (samen met de professoren Van Damme-Lombaerts en Pirenne), vertelt wat het fonds beoogt en op welke manier de schanking zal worden ingezet.  Een cheque van 8000 euro werd overhandigd ten voordele van orgaantransplantaties bij kinderen. 

Pillendoosjes
Met de schenking van Foamglas zullen onder andere pillendoosjes gekocht worden.  Getransplanteerde kinderen moeten levenslang medicatie innemen, 10 tot 15 pillen per dag.  In de dagelijkse hectiek kan het gebeuren dat een pil al eens vergeten wordt, of weten de ouders niet meer of de pil nu wel of niet al genomen is.  Een kleine vergetelheid die verstrekkende gevolgen kan hebben, want het kan leiden tot afstoting van het orgaan.  Een handig pillendoosje maakt het veel eenvoudiger om na te gaan of alle pillen tijdig worden ingenomen".

We willen ook enkele spelconsoles en dvd's aankopen; daarmee kunnen we het veblijf in het ziekenhuis voor de kinderen wat aangenamer maken, want ze moeten vaak lange tijd alleen op een kamer doorbrengen omwille van isolatie. 

Na de transplantatie krijgen de kinderen een opleidingsprogramma waarin wordt uitgelegd wat allemaal van hen verwacht wordt.  We zouden daarvoor een boekje willen maken waar alles op een leuke, toegankelijke kmanier - met tekeningen - wordt uitgelegd.  Ook daarvoor zullen we de gift inzetten.

Pittsburgh corning europe sponsoractiviteiten 2013